top of page

Taijiwuxigong

Taijiwuxigong is een eenvoudig maar diepgaand systeem voor zelfgenezing waarvan je al na korte tijd de weldoende effecten kan ervaren. Het werd op basis van Tai Chi oefeningen ontwikkeld door Dr. Shen Hongxun. Het doel van de oefeningen is zelfregulering van het lichaam door middel van spontane beweging, daoyin en meditatie.

Spontane bewegingen worden opgewekt met behulp van een speciale houding waardoor de dantian, het energiecentrum in de onderbuik, wordt geactiveerd. Spontane bewegingen versterken de wervelkolom, elimineren toxische stoffen en verminderen fysieke en emotionele spanningen. De beoefening van Taijiwuxigong bestaat uit acht stadia. Het activeren van de dantian is het eerste stadium. Vervolgens worden de energiekanalen één voor één gezuiverd en geopend. Taijiwuxigong oefeningen zorgen dat alles terug vrij kan stromen en heft blokkades op. 

Dubbele vicieuze cirkel

De dubbele vicieuze cirkel legt het verband uit tussen een slechte lichaamshouding, negatieve emoties en het ontstaan van verschillende aandoeningen.

Wetenschappelijk is in 1992 reeds aangetoond dat er een direct verband is tussen verschillende aandoeningen en problemen aan de wervelkolom.

Slide Title

This is a Paragraph. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start editing the content.

bottom of page