top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPascale Nuyens

Welkom 2023

We staan enkele dagen voor het nieuwe jaar ... Goed moment om nieuwe voornemens te maken?


Normaal maak ik in het begin van het jaar goede voornemens om ze vrij snel los te laten en te vervallen in oude gewoontes. Dit jaar zal het anders zijn 😊 Ik heb namelijk wat tips bijeen gesprokkeld die me hebben geholpen om voornemens te maken die me enthousiast maken en blij en daarom ook goed vol te houden zijn. Benieuwd naar mijn plan van aanpak? Lees dan zeker verder.


In plaats van direct de focus te leggen op het komende jaar, heb ik gereflecteerd over het voorbije jaar. Maak daar even de tijd voor want het kan zijn dat het, zoals bij mij, niet direct in je opkomt. Ik heb de neiging om vooral te focussen op wat er niet gewerkt heeft en wat niet goed gaat. En nou nou, dat was in 2022 heel wat. Ik had eigenlijk het gevoel dat er NIKS goed ging en moest diep graven naar positieve dingen, kleine stapjes vooruit tussen alle miserie en ben daar in geslaagd.


Dus stap 1: kijk eens terug naar het afgelopen jaar … Waar heb je stappen vooruit gemaakt? Wat is er positief geëvolueerd? Welke dingen heb je ondernomen die je blij maakten en voldoening gaven? Dat kan gaan over je persoonlijke of professionele relaties, carrière, hobby’s, gezondheid, … Waarvoor ben je dankbaar?

Daarna neem je de minder positieve dingen onder de loep. Wat marcheerde er minder goed? Wat had je liever anders zien evolueren? Wat is er in 2022 misgelopen?


In een volgende stap ga je dan kijken welke dingen goed liepen en die je verder wil doen of verder wil ontwikkelen. Wat maakte je blij en wil je eventueel verder uitbouwen of waar wil je meer mee bezig zijn?

Doe hetzelfde ook voor de dingen die minder goed liepen. Zijn daar zaken bij die je misschien wil loslaten? Of zijn er dingen die je anders wil aanpakken om te zien of het dan beter evolueert?


En tenslotte kijk je of er nieuwe dingen zijn die je in 2023 wil ondernemen. Een nieuwe hobby misschien? Nieuwe contacten maken? Beginnen sporten? ….


En giet deze dan in realistische doelstellingen, kleine stapjes in de richting naar een leven dat jou inspireert en dat je zelf vorm kan geven.


Geniet van de reis en een gelukkig, inspirerend 2023 !!


PS: één van mijn doelen is om terug lessen op te starten in 2023. Voor maart heb ik iets in gedachten waar ik nu aan het werken ben. Heb je interesse, laat me dan zeker iets weten contactdaoyin@gmail.com


89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page